Четверг, 28.03.2024


Название документа
Газета Приморского района Запорожской области
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Категории раздела
Информирует РО ГУМВД [23]
Медицина [29]
Непогода [92]
Дела городские [79]
Спорт [43]
Ми-українські [15]
Духовность [18]
Ветераны [19]
В мире прекрасного [10]
Новости горсовета [11]
Дела районные [59]
Школьная жизнь [65]
Студент [15]
История [7]
Новости из детского садика [6]
История одной фотографии [2]
Праздник [54]
Детский отдых [20]
Урожай 2020 [17]
Эхо войны [6]
Карантин [28]
Выборы [44]
Новости культуры [11]
Наши земляки [19]
Милосердие [7]
Резонанс [43]
Полезная информация [135]
Центр социальных служб для семьи, детей и молодежи [2]
Благодарность [2]
Море [24]
ГАИ информирует [6]
Светлая память [4]
Новости МЧС [8]
До 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка [1]
Село и люди [8]
Наши гости [6]
Наша история [5]
По странам и континентам [5]
Технологии [5]
Что в декларации? [1]
Эпидемия [305]
Авторитетно! [11]
Народные традиции [7]
Проишествия [8]
Беспредел! [12]
Визит [5]
Информация к размышлению [32]
Странно! [2]
Поговорим о своём [1]
Любовь и голуби [1]
Луна, луна [128]
Православие [1]
Мнение [1]
Советы [0]
Кошмар! [22]
Происшествия [5]
Что нового? [5]
Власть и мы [2]
Стихия [6]
Дурь [15]
Конкурсы [1]
Точка зрения [2]
Ближе к делу [0]
Сессия [1]
Актуально [11]
В коридорах власти [0]
Многая лета! [0]
Поздравляем [0]
Новость [10]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27
Мудрые слова
Цитата дня
Праздники
Календар свят. Мова, граматика, спілкування


18:47
ЗРАЗОК ДЛЯ НАСЛІДУВАННЯ?

ПРАЦІВНИКИ ДВОХ ФІЛІЙ ЗАПОРІЗЬКОГО «ОБЛВОДОКАНАЛУ» ЧЕРЕЗ БОРГИ ПО ЗАРПЛАТІ ГОТОВІ ПЕРЕКРИВАТИ ТРАСУ

Працівники двох філій «Облводоканалу» планують виходити на акцію протесту та перекривати у Василівці трасу Харків-Сімферополь через заборгованість по заробітній платі.

Працівники Таврійського та Василівського цехів комунального підприємства «Облводоканал» фактично чотири місяці не отримують заробітної плати. За березень люди отримали частину грошей, за квітень-червень зарплатня не виплачена повністю. У сім’ях вже склалась критична ситуація із придбанням необхідних продуктів харчування, оплати комунальних послуг, виплати кредитів, оплати за навчання. Без зарплатні залишилося близько 250 співробітників.

За словами начальника Таврійського цеху Ігоря Д`яченка, оптові замовники води не платять за отриманий товар, при цьому населення на 96-100% розраховується за воду. На сьогодні всі цеха «Водоканалу» працюють у штатному режимі. Акція щодо перекриття траси направлена на те, щоб привернути увагу представників влади до цієї проблеми.

Як розповів директор Василівського цеху КП «Облводоканал» Олексій Москот, борги по зарплаті складають у Василівському цеху близько 1,6 млн грн, у Таврійському – близько 2,6 млн грн без урахування податків.

Значну дебіторську заборгованість перед КП «Облводоканал» мають ліцензіати, а саме дебіторська заборгованість станом на 1 липня складає 48 149 540 грн. (КП “Бердянськводоканал” 22 600 000 грн., ТОВ “Чиста вода Бердянськ” - 15 187 800 грн., КП “Павлівський СКГ” - 1 208 000 грн., СКП “Конка” - 5 780 000 грн. та інші).

При цьому в Бердянську триває курортний сезон, але підприємство ніяк не реагує на звернення і не дотримується судового акту. Тому адміністрація КП “Водоканал” не має змоги виплатити поточну заробітну плату та накопичені борги.

·         На сьогодні «Облводоканал» знаходиться у дуже скрутному становищі. Судові позови до КП «Бердянськводоканал» були виграні, але далі звернень справа не пішла. Ні один наш позов з виплати заробітної плати не був відхилений. Інших методів впливу, як акція щодо перекриття траси, в нас немає. У такий спосіб ми будемо привертати увагу влади до цієї проблеми. Також ми будемо звертатися з позовами до поліції та СБУ. Є загроза того, що якщо люди не почнуть отримувати хоч частково свої гроші, вони почнуть звільнятися. У першу чергу, ми боїмося залишитися без фахівців та спеціалістів, тоді наше підприємство просто не зможе працювати, - зазначив Олексій Москот.

На думку голови Василівської районної ради Дениса Калініна, необхідно разом шукати шляхи виходу з цієї кризової ситуації.

Сьогодні працівники «Облводоканалу» прагнуть отримати зарплатню, на яку вони мають право. Але за рахунок тих підприємств, які нам винні гроші. Працівники «Водоканалу» просять допомоги та вплинути на оптовиків-боржників, які не розрахувалися за продукцію. На сьогоднішній день тарифи підприємства збалансовані, проте, хронічні не платежі комунальних підприємств призводять до втрати коштів. На проблему заборгованості повинні звертати увагу і обласна влада, і  органи місцевого самоврядування. Я сподіваюсь, що будуть знайдені необхідні кошти та буде можливість пообіцяти працівникам щось реальне та визначити терміни погашення заборгованості по зарплаті. На сьогодні немає розуміння - де і коли можуть надійти кошти, - зазначив генеральний директор КП «Облводоканал» Сергій Басанський.

У разі, якщо ситуація не вирішиться найближчим часом, працівники філії готові до перекриття траси Харків – Сімферополь у Василівці, що спричинить справжній дорожній колапс, бо по цій дорозі люди щодня їдуть або повертаються з моря. Перекривати трасу працівники планують у середу, 22 липня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Категория: Полезная информация | Просмотров: 693 | Добавил: Main_admin
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Топ новостей
Часы
Календарь
Погода в Приморске
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Калькулятор
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Переводчик

Переводчик онлайн

Карта
1 Map
Тв-программа