Четверг, 28.03.2024


Название документа
Газета Приморского района Запорожской области
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Категории раздела
Информирует РО ГУМВД [23]
Медицина [29]
Непогода [92]
Дела городские [79]
Спорт [43]
Ми-українські [15]
Духовность [18]
Ветераны [19]
В мире прекрасного [10]
Новости горсовета [11]
Дела районные [59]
Школьная жизнь [65]
Студент [15]
История [7]
Новости из детского садика [6]
История одной фотографии [2]
Праздник [54]
Детский отдых [20]
Урожай 2020 [17]
Эхо войны [6]
Карантин [28]
Выборы [44]
Новости культуры [11]
Наши земляки [19]
Милосердие [7]
Резонанс [43]
Полезная информация [135]
Центр социальных служб для семьи, детей и молодежи [2]
Благодарность [2]
Море [24]
ГАИ информирует [6]
Светлая память [4]
Новости МЧС [8]
До 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка [1]
Село и люди [8]
Наши гости [6]
Наша история [5]
По странам и континентам [5]
Технологии [5]
Что в декларации? [1]
Эпидемия [305]
Авторитетно! [11]
Народные традиции [7]
Проишествия [8]
Беспредел! [12]
Визит [5]
Информация к размышлению [32]
Странно! [2]
Поговорим о своём [1]
Любовь и голуби [1]
Луна, луна [128]
Православие [1]
Мнение [1]
Советы [0]
Кошмар! [22]
Происшествия [5]
Что нового? [5]
Власть и мы [2]
Стихия [6]
Дурь [15]
Конкурсы [1]
Точка зрения [2]
Ближе к делу [0]
Сессия [1]
Актуально [11]
В коридорах власти [0]
Многая лета! [0]
Поздравляем [0]
Новость [10]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27
Мудрые слова
Цитата дня
Праздники
Календар свят. Мова, граматика, спілкування


09:59
Порядок повинен бути скрізь: в полі, на узбережжі моря і в організації роботи ринків
В  четвер, 4 липня, відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації, на розгляд якої було винесено шість питань. Про стан дотримання законодавства щодо використання земель природоохоронного та рекреаційного призначення доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Делігіозов. Він, зокрема, сказав, що гідно з інформацією Держземагентства, у 1980 році розроблялась технічна документація по встановленню водоохоронних зон та прибережно-захисних смуг вздовж малих річок та водоймищ. Їх загальна протяжність становить 346,2 км. Документація щодо встановлення водоохоронних зон та прибережно - захисних смуг вздовж Азовського моря відсутня. На території району агентством також обліковується 9 об’єктів природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення. Із них встановлено межі лише природо-заповідного об’єкту  Коса Обіточна. Мануйлівська сільська рада розробляє землевпорядну документацію по встановленню меж природо-заповідного об’єкту   Корсак Могила. Інвентаризацію об’єктів природо-заповідного фонду не проведено, межі цих об’єктів не встановлено.
На сьогодні в зв’язку з відсутністю вказаних документів органами місцевого самоврядування проводяться незаконні розпорядження землями цих категорій.  Договори суперфікції на право користування земельними ділянками укладаються без розробленої та затвердженої земельної документації. 
При проведенні перевірок були виявлені випадки самовільного огороджування прилеглих до баз відпочинку пляжних зон.
-Для того, щоб усунути всі ці порушення,- сказав В.Делігіозов, - необхідно завершити роботу по встановленню водоохоронної зони і прибережної захисної смуги Азовського моря. У зв’язку зі змінами в законодавстві на її виготовлення  мають право тільки територіальні органи місцевого самоврядування. Тому сьогодні стоїть питання так, щоб кожна сільська  і міська ради виготовили цю документацію.
Борисівський сільський голова Олександр Каркелан доповів, що у постійному користуванні  сільської ради перебуває земельна ділянка площею 3,4 га, на якій розташована стоянка «Автотурист», що була створена з метою організації відпочинку населення. На стоянці розміщено близько 90 тимчасових споруд. 21 рік користувалися землею без порушень. А у травні- червні поточного року прокуратура району провела перевірку дотримання вимог земельного законодавства і в результаті подала позовні заяви до районного суду. 
-Вийшов закон про розмежування земель державної і комунальної власності. Сільська рада зараз займається оформленням документів. Вже виготовлена технічна документація на земельну ділянку,  в Держземагентстві отримано кадастровий номер. Тепер будемо подавати документи на отримання Свідоцтва на право комунальної власності, - підсумував свій виступ  О.Каркелан.
Заступник начальника відділу оперативного контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства в області Лілія Лісницька у своєму виступі зупинилася на таких основних моментах, як порядок набуття земельних ділянок, тобто прийняття рішень і розпоряджень,  і використання без правовстановлюючих документів земель рекреаційного призначення. 
-Всі перевірки ми робимо тільки в розрізі діючого законодавства, - сказала Ліля Василівна. - В Земельний і Водний Кодекси України внесені зміни. І там чітко сказано, що  прибережна зона має бути двокілометровою, а це значить, що вона повинна бути установлена. В цій зоні існує велика кількість  обмежень в користуванні.  Перше обмеження – це забудова.
- Нами було перевірено близько ста рішень міської ради, і майже всі вони були з порушеннями. Написали низку клопотань про приведення їх у відповідність згідно з чинним законодавством. Сесія міської ради наші клопотання відхилила. 
- Крім того,  нами були дані приписи по тих базах, де відсутні правовстановлюючі документи на земельні ділянки.
- Тепер що стосується цільового призначення. Деякі бази диференційовано підходять до плати за землю. Вони розбудувалися, мають торгові точки, і на ту площу, де розміщені комерційні об’єкти, розрахована плата по одному тарифу, за інші земельні ділянки – по іншому.
В обговоренні питання використання земель природоохоронного та рекреаційного призначення взяли участь також міський голова Григорій Шаповал, який дав пояснення щодо порушення законності використання земель на узбережжі Азовського моря, зафіксовані міжвідомчою радою.
Про  наведення порядку на відведених територіях, про незаконні рішення, які приймають сесії міської і сільських рад, а також про порядок користування громадськими місцями говорив заступник голови районної ради Віктор Одинокий. 
Голова райдержадміністрації Олександр Онишко мав діалог з кожним виступаючим по цьому питанню. Його цікавило, що зараз робиться по усуненню порушень, виявлених  міжвідомчою комісією, яка робила перевірку на узбережжі Азовського моря, що робиться для того, щоб не було незаконної забудови, щоб не було самовільного захоплення земель, щоб міська рада не видавала свої розпорядження з порушенням законів, коли буде зроблено проект прибережної зони і план генеральної забудови міста, орендна плата за землі рекреаційного та природоохоронного призначення та інші.
Друге питання, яке було розглянуто на колегії, стосувалося збирання врожаю 2013 року. Основним доповідачем по ньому був В.Делігіозов. У обговоренні взяли участь начальник районного сектору ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій України в області В.Матросов, начальник інспекції захисту рослин в районі В.Баранова.
- Ні один кілограм зерна не повинен пройти без обліку. Таке завдання запорізьким аграріям поставив губернатор Олександр Пеклушенко, - сказав Олександр Онишко. - Це завдання всім. Кожен автомобіль, що перевозить зерно на території району, повинен бути перевірений. І якщо ми це зробимо, ви побачите справжню врожайність по району. 
Про роботу ринків в місті доповідав   міський голова Григорій Шаповал. На території міста відведено п’ять місць, де дозволена торгівля. Проблемними  є вул.Пролетарська і вул.Морська. Для того, щоб упорядочити стихійну торгівлю, необхідна допомога райвідділу міліції, представники якої мають право складати протокол про адміністративне порушення.  Заступник начальника, начальник міліції громадської безпеки РВ ГУМВС України в області В.Джеглав повідомив, що адміністративні протоколи вони складають щодня, але їм необхідне приміщення, куди можна було б складати конфіскований товар, зокрема, рибу. Міська рада його не виділила.
Начальник управління ветеринарної медицини в районі С.Блаженко інформував присутніх про те, що ветеринарно-медичний контроль існує тільки для м’ясо-молочних продуктів, рибу і овочі продають без перевірки.
-Торгівля повинна бути цивілізованою, - сказав, підсумовуючи всі виступи з цього питання керівник району, - і забезпечувати здоровий спосіб життя громадян. Тому він  доручив міському голові впродовж двох тижнів закрити питання стихійних ринків. А склад для збереження товару порадив впродовж тижня  облаштувати на базі комунгоспу.
-Приморськ без риби ніхто не уявляє. Але для торгівлі нею,  необхідно мати дозвіл лаборанта, - так вважає голова адміністрації і всі, хто переймається своїм здоров’ям. - А тому  необхідно залучити спеціаліста, - сказав Олександр Вікторович, який би відповідав за  обстеження рибної продукції.
Окрім вказаних, колегія розглянула ще такі питання: «Про стан погашення заборгованості з обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів та Пенсійного фонду України фізичними-особами-підприємцями району»,  «Про стан виконавської дисципліни та здійснення контролю в структурних підрозділах  райдержадміністрації» та  «Про стан роботи зі зверненнями громадян в райдержадміністрації».
З усіх розглянутих питань було прийнято відповідні доручення.

Категория: Дела районные | Просмотров: 837 | Добавил: Main_admin | Теги: Приморськ колегія райдержадміністра
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Топ новостей
Часы
Календарь
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода в Приморске
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Калькулятор
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Переводчик

Переводчик онлайн

Карта
1 Map
Тв-программа