Пятница, 26.04.2024


Название документа
Газета Приморского района Запорожской области
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Категории раздела
Информирует РО ГУМВД [23]
Медицина [29]
Непогода [92]
Дела городские [79]
Спорт [43]
Ми-українські [15]
Духовность [18]
Ветераны [19]
В мире прекрасного [10]
Новости горсовета [11]
Дела районные [59]
Школьная жизнь [65]
Студент [15]
История [7]
Новости из детского садика [6]
История одной фотографии [2]
Праздник [54]
Детский отдых [20]
Урожай 2020 [17]
Эхо войны [6]
Карантин [28]
Выборы [44]
Новости культуры [11]
Наши земляки [19]
Милосердие [7]
Резонанс [43]
Полезная информация [135]
Центр социальных служб для семьи, детей и молодежи [2]
Благодарность [2]
Море [24]
ГАИ информирует [6]
Светлая память [4]
Новости МЧС [8]
До 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка [1]
Село и люди [8]
Наши гости [6]
Наша история [5]
По странам и континентам [5]
Технологии [5]
Что в декларации? [1]
Эпидемия [305]
Авторитетно! [11]
Народные традиции [7]
Проишествия [8]
Беспредел! [12]
Визит [5]
Информация к размышлению [32]
Странно! [2]
Поговорим о своём [1]
Любовь и голуби [1]
Луна, луна [128]
Православие [1]
Мнение [1]
Советы [0]
Кошмар! [22]
Происшествия [5]
Что нового? [5]
Власть и мы [2]
Стихия [6]
Дурь [15]
Конкурсы [1]
Точка зрения [2]
Ближе к делу [0]
Сессия [1]
Актуально [11]
В коридорах власти [0]
Многая лета! [0]
Поздравляем [0]
Новость [10]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27
Мудрые слова
Цитата дня
Праздники
Календар свят. Мова, граматика, спілкування


13:59
Многая літа!

На сорок другій сесії  Приморської районної ради Грамотою та нагрудним знаком « За розвиток Приморського району» нагороджена людина, яка стала символом Новоолексіївки Приморського району. Мова йдеться про Грицана Олександра Григоровича. Йому виповнилось 80 років. Відомості про ювіляра надала районна рада.  

Грицан Олександр Григорович народився 20 травня 1940 року селі Петрівка Донецької області.

Трудову діяльність Олександр Григорович розпочав у 1954 році різноробочим у колгоспі ім. XX Партз’їзду Куйбишевського району Запорізької області. Під час навчання у Мелітопольському інституті механізації сільського господарства працював трактористом у колгоспі ім. XX Партз’їзду Куйбишевського району Запорізької області. Після закінчення Мелітопольського інституту механізації сільського господарства працював бригадиром тракторної бригади у цьому колгоспі.

У 1967 році працював у колгоспі ім. Кірова Приморського району Запорізької області на посадах механіком, інженером. Працюючи на різних посадах зарекомендував себе відповідальним, добросовісним працівником, довів, що він, дійсно, професіонал своєї справи і вже через два роки його призначають головним інженером колгоспу. За десять років в ролі провідного фахівця колгоспу Олександр Григорович став досвідченим керівником- господарником, здатним самостійно вирішувати серйозні питання. Здібності молодого фахівця були помічені районним керівництвом і у 1979 році Олександр Григорович очолив колгосп ім. Шевченка, що в с. Новоолексіївка Приморського району Запорізької області.

За роки роботи керівником господарства ім. Шевченка Грицан О. Г. завжди виставляв пріоритетними питання поліпшення побуту односельців, що довірили йому управління колективним господарством.

У восьмидесяті-дев'яності роки активно будуються житлові будинки для колгоспників і працівників соціальної сфери, обладнана пекарня, асфальтується вулиця Леніна - що з'єднала села Новоолексіївка і Лозу ватка, вулиця ім. Перегудова, частина вулиці Почтової, також заасфальтовані території тваринницьких ферм. Восьмидесяті і дев'яності роки відмічені розвитком культури. Тут активно працюють самодіяльні художні колективи - хоровий, дитячий танцювальний колектив, вокальні ансамблі, драматичний колектив.

Особливу увагу Олександр Григорович приділяв залученню в село молоді. За цей час побудовані більше 40 житлових будинків, які надавалися молодим сім'ям колгоспників, учителям, медичним працівникам. У1991 році сільськогосподарським підприємством ім. Шевченка завершено будівництво і введена в експлуатацію будівля школи на 168 місць, де класи обладнані новими сучасними меблями, а для опалювання школи побудована електрокотельня. Так, з нового учбового 1991-1992 роки для дітей сіл Новоолексіївка і Лозуватка з'явилася можливість здобувати повну середню освіту в Новоолексіївській середній школі. У ці роки шкільна їдальня постійно знаходиться під опікою сільгосппідприємства - забезпечується продуктами харчування, для потреб школи надається транспорт, надається інша, посильна шефська допомога.

На початку 90-х років в районі проводяться роботи по газифікації населених пунктів. У цей період починається і газифікація сіла Новоолексіївка - прокладений газопровід від центральної районної газорозподільної станції до 

газорозподільної станції села. Фундамент був закладений завчасно і вже в 2000- х роках, с. Новоолексіївка одним з перших сіл району було газифіковано.

В період формування нових економіко-правових стосунків в державі в роки становлення незалежної України, Олександр Григорович доклав багато зусиль для збереження і стабілізації очолюваного ним сільгосппідприємства. Допомогли йому в цьому - відданість вибраній на порозі юності справі, професійні знання і набутий досвід роботи керівником.

В процесі реформування сільськогосподарської галузі колгосп ім. Шевченко 2000 року реорганізовано в СВК ім. Шевченко і в цьому ж році Олександр Григорович вийшов на пенсію, але продовжував працювати до листопада 2007 року

Протягом усіх років трудової біографії Олександр Григорович проявив себе як відповідальний, кваліфікований фахівець, компетентний керівник, цілеспрямований в рішенні професійних завдань. Протягом багатьох років активно бере участь в житті територіальної громади, не тільки свого села, що став рідним, а й району, де Олександр Григорович Грицан обирався депутатом Приморської районної ради 20, 21, 22, 23 скликань.

Грицан О.Г. неодноразово нагороджувався грамотами різних гілок влади.

Голова Приморської районної організації ветеранів України

Категория: Наши земляки | Просмотров: 351 | Добавил: Main_admin
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Топ новостей
Часы
Календарь
«  Июнь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода в Приморске
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Калькулятор
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Переводчик

Переводчик онлайн

Карта
1 Map
Тв-программа