Четверг, 25.04.2024


Название документа
Газета Приморского района Запорожской области
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Категории раздела
Информирует РО ГУМВД [23]
Медицина [29]
Непогода [92]
Дела городские [79]
Спорт [43]
Ми-українські [15]
Духовность [18]
Ветераны [19]
В мире прекрасного [10]
Новости горсовета [11]
Дела районные [59]
Школьная жизнь [65]
Студент [15]
История [7]
Новости из детского садика [6]
История одной фотографии [2]
Праздник [54]
Детский отдых [20]
Урожай 2020 [17]
Эхо войны [6]
Карантин [28]
Выборы [44]
Новости культуры [11]
Наши земляки [19]
Милосердие [7]
Резонанс [43]
Полезная информация [135]
Центр социальных служб для семьи, детей и молодежи [2]
Благодарность [2]
Море [24]
ГАИ информирует [6]
Светлая память [4]
Новости МЧС [8]
До 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка [1]
Село и люди [8]
Наши гости [6]
Наша история [5]
По странам и континентам [5]
Технологии [5]
Что в декларации? [1]
Эпидемия [305]
Авторитетно! [11]
Народные традиции [7]
Проишествия [8]
Беспредел! [12]
Визит [5]
Информация к размышлению [32]
Странно! [2]
Поговорим о своём [1]
Любовь и голуби [1]
Луна, луна [128]
Православие [1]
Мнение [1]
Советы [0]
Кошмар! [22]
Происшествия [5]
Что нового? [5]
Власть и мы [2]
Стихия [6]
Дурь [15]
Конкурсы [1]
Точка зрения [2]
Ближе к делу [0]
Сессия [1]
Актуально [11]
В коридорах власти [0]
Многая лета! [0]
Поздравляем [0]
Новость [10]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27
Мудрые слова
Цитата дня
Праздники
Календар свят. Мова, граматика, спілкування


09:02
За досвідом – в Мануйлівку, до Любові Мирославівни Іотової
Майбутнє кожної держави – у руках юних обдарувань. Тому і в педагогіці, і в психології вивченню проблеми дитячої обдарованості завжди приділялося достатньо уваги.
Використанню інноваційних технологій як ефективного шляху розвитку творчих здібностей дітей була присвячена робота методичного об`єднання вчителів української мови та літератури на базі Мануйлівської ЗОШ. Директор  Гаджилова Н.І. цікаво презентувала свій навчальний заклад «Школа  - вчора, сьогодні, завтра», ознайомила з роботою вчителів Мануйлівської ЗОШ з проблемної теми «Розвиток творчих здібностей учнів з використанням інноваційних технологій».  Нашій увазі були запропоновані доповідь учителя української мови Мітєвої О.В. «Виховуємо розкріпачену думку, або як навчити учнів писати твори, використовуючи асоціації», технологічні картки для використання на уроках української та російської мови, а також презентація досвіду роботи вчителя української мови та літератури Мануйлівської ЗОШ Іотової Л.М. з теми «Інноваційні методи навчання на уроках української мови» і  відкритий урок зазначеної вчительки з української літератури в 6 класі на тему «Кожна людина особистість, та чи завжди вона неповторна? Федько як особистість» (за твором В.Винниченка «Федько-халамидник»). Іотова Л.М щиро ділилася з нами своїми секретами успіху та шляхами подолання невдач, досягненнями та проблемами: «Ми, наставники, не розраховуємо на те, що з наших класів суціль вийдуть письменники та словесники. Наша справа – підготувати учня, який добре відчуває слово й критично та творчо мислить …»

Незабутнє враження залишилось від спілкування з Любов’ю Мирославівною. Це ім’я знайоме кожному мовнику району. Її учні беруть участь у різноманітних конкурсах і посідають призові місця. Роботи вихованців приваблюють своєю душевністю, щирістю, красою, теплом. Саме через творчість учнів зацікавила вона мене. Іотова Л.М. – вчитель, як у народі кажуть, від Бога. Сама вона родом із с. Рошнів на Івано-Франківщині. Бажання стати вчителем української мови та літератури посіяв в серці її вчитель Оглоб’як Ю.О., який вразив своїми уроками. Він вчив відчувати й переживати прочитане, беручи дитину за руку й передаючи їй тепло свого серця, уважно слухав дитячу розповідь. У 1985 році після закінчення Івано-Франківського ДПІ ім. В.Стефанника, на той час Гудима Л.М., отримала призначення в Мануйлівську школу, де працює вже 28-й рік. Її уроки завжди емоційні, доброзичливі, насичені використанням різноманітних методів та додаткового матеріалу – від фольклору до сучасної поезії. Вчитель – майстер своєї справи. Повільний темп, тихий, лагідний голос захоплює, переносить у світ Слова, знімає напругу, допомагає сприймати навчальний матеріал; питальна інтонація та швидке гучне мовлення спонукає учнів до роботи, роздумів, висловлення своїх думок і вражень. Так і йдуть рука в  руку вчитель і учень із уроку в урок. Продовжує Любов Мирославівна справу свого вчителя, виховавши послідовників Доброти: вчителів-філологів (Курочка В. – Крим, Шопова В. – с. Петрівка, Чуйко О. – м.Приморськ), колег (Кузьменко В., Мітєв О.), просто ЛЮДИНУ, бо зернята, які вона засіває в душу дитини, не можуть не дати пагонів.
Шкільне методичне об’єднання філологів підтримало клопотання адміністрації школи про надання   Іотовій Л. М. звання «старший вчитель»,  бо ми впевнені, що вона цього заслуговує і доводить це високими досягненнями своїх учнів.
Ми щиро вдячні колективу Мануйлівської ЗОШ за доброзичливу атмосферу, за цікавий змістовний семінар, за корисну інформацію. Такі заходи необхідні, бо вони збагачують нас не тільки знаннями та досвідом, а надають наснаги до роботи, натхнення до творчої праці. Кожен з учасників роботи методоб`єднання  обов’язково щось застосує у своїй роботі, спробує вдосконалити її, і, можливо, збудеться побажання Любові Мирославівни: «І нехай Вам у майбутньому випадуть щасливі миті – читати не списані твори, а творчі роботи, в яких оживуть частинки душі та серця кожного учня».
В. Доля, 
вчитель української мови та літератури Орлівської ЗОШ

Категория: Школьная жизнь | Просмотров: 866 | Добавил: Main_admin | Теги: Мануйлівська ЗОШ
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Топ новостей
Часы
Календарь
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Приморске
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Калькулятор
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Переводчик

Переводчик онлайн

Карта
1 Map
Тв-программа