Четверг, 25.04.2024


Название документа
Газета Приморского района Запорожской области
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Категории раздела
Информирует РО ГУМВД [23]
Медицина [29]
Непогода [92]
Дела городские [79]
Спорт [43]
Ми-українські [15]
Духовность [18]
Ветераны [19]
В мире прекрасного [10]
Новости горсовета [11]
Дела районные [59]
Школьная жизнь [65]
Студент [15]
История [7]
Новости из детского садика [6]
История одной фотографии [2]
Праздник [54]
Детский отдых [20]
Урожай 2020 [17]
Эхо войны [6]
Карантин [28]
Выборы [44]
Новости культуры [11]
Наши земляки [19]
Милосердие [7]
Резонанс [43]
Полезная информация [135]
Центр социальных служб для семьи, детей и молодежи [2]
Благодарность [2]
Море [24]
ГАИ информирует [6]
Светлая память [4]
Новости МЧС [8]
До 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка [1]
Село и люди [8]
Наши гости [6]
Наша история [5]
По странам и континентам [5]
Технологии [5]
Что в декларации? [1]
Эпидемия [305]
Авторитетно! [11]
Народные традиции [7]
Проишествия [8]
Беспредел! [12]
Визит [5]
Информация к размышлению [32]
Странно! [2]
Поговорим о своём [1]
Любовь и голуби [1]
Луна, луна [128]
Православие [1]
Мнение [1]
Советы [0]
Кошмар! [22]
Происшествия [5]
Что нового? [5]
Власть и мы [2]
Стихия [6]
Дурь [15]
Конкурсы [1]
Точка зрения [2]
Ближе к делу [0]
Сессия [1]
Актуально [11]
В коридорах власти [0]
Многая лета! [0]
Поздравляем [0]
Новость [10]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27
Мудрые слова
Цитата дня
Праздники
Календар свят. Мова, граматика, спілкування


07:27
До кінця року держава поверне людям борги Ощадбанку колишнього СРСР
Після багатьох років спекуляцій на тему виплат вкладів Ощадбанку держава вирішила, нарешті, поставити крапку в цьому питанні і повернути, хоча б частково, борги своїм громадянам. Виплати планують розпочати вже в червні. Уряд ухвалив рішення, що першими вклади отримають люди похилого віку. Також компенсацію можна буде отримати і за померлих вкладників. А щоб позбавити людей необхідності стояти в чергах і ходити за довідками, виплачувати компенсації збираються через банкомати.
Заплатити борги радянського Ощадбанку держава обіцяла давно. У 2008 році уряд навіть починав виплати, однак отримати їх змогли далеко не всі. Тодішні керівники країни, не впоравшись із завданням, несподівано зупинили програму повернення заощаджень, позбавивши значну кількість громадян можливості отримати обіцяну компенсацію - тисячу гривень. Таких людей в країні понад шість мільйонів. Однак нині, починаючи з червня цього року, всі вони зможуть забрати свої гроші. Таке рішення ухвалив Президент України Віктор Янукович.
Попередньо вирішено, що компенсації за знеціненими вкладами будуть виплачувати у розмірі до 1 тисячі гривень. Уже складено повний реєстр вкладників Ощадбанку. У випадки, якщо хтось не потрапив до цього реєстру, він зможе звернутися до відповідної комісії. Крім того, компенсацію можна буде отримати і за померлих вкладників.
За всі процеси, пов'язані з виплатами, Президент поклав персональну відповідальність на керівників уряду і Національного банку України. В НБУ вже працює над вирішенням цього питання робоча група, яку очолив глава банку Сергій Арбузов. Саме вона повинна ретельно опрацювати питання компенсації виплат і забезпечити порядок їх проведення.
Без черг та 
бюрократичної метушні
На початку квітня цього року Верховна Рада має внести зміни до держбюджету-2012 щодо нових соціальних ініціатив президента. Згідно з цими змінами і буде виділена потрібна сума.
У першу чергу, виплати отримають люди похилого віку. Аби уникнути черг і необхідності збирати купу довідок, вирішено виплачувати компенсації вкладникам через банкомати. Національний банк зараз працює над створенням системи видачі депозитних карток, на які й будуть перераховані компенсаційні гроші.
Керівники країни розраховують на те, що більшість українців залишать гроші в банківській системі. Однак, наголошують - ніхто не буде обмежувати право людей забрати і відразу ж витратити компенсацію.
- У кожного громадянина, який отримає компенсацію, буде вибір: піти до будь-якого банкомату, зняти цю тисячу і витратити, або зберегти її на вигідних умовах на своєму депозиті і отримати хороший процент, - пообіцяв Микола Азаров, прем'єр-міністр України.
Аби зацікавити людей залишати свої гроші на депозиті, для них обіцяють розробити спеціальні соціальні пропозиції. Приміром, за допомогою картки можна буде оплатити соціальні товари і послуги зі знижкою 10-15%. Таким чином для тих, хто матиме терпіння і не зніме всю суму в перший же день, фактична компенсація становитиме вже не 1000, а 1100-1150 гривень.
Зростання цін не буде
Головне завдання, яке зараз стоїть перед Національним банком - не допустити, аби реалізація соціальних ініціатив Президента привела до зростання цін. Впоратися із цим завданням Нацбанку допоможе рекордно низький рівень інфляції. Зараз він становить близько 3%. За таких умов, запевняють фахівці, економіка просто «не помітить» додаткові кошти, що з’являться на руках у населення. Тим більше, що глава Нацбанку Сергій Арбузов твердо пообіцяв - включати «рукарський верстат» для фінансування виплат він не дозволить.
Зрештою, у держави достатньо і інших способів, аби знайти необхідні кошти.
- Для уряду знайти в бюджеті шість мільярдів гривень тільки на виплати немає великої проблеми. Це сума не велика, можна заощадити кошти і виплатити вклади, - вважає директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський. Він переконаний – гроші Ощадбанку СРСР повертати людям потрібно. І чим раніше в цьому питанні буде поставлено крапку, тим краще.
А ось Юрій Пахомов, директор Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України, каже, що виплати можна здійснити, наприклад, за допомогою податку на багатих.
«У нас рекордний розрив між бідними верстами населення і багатими. Цю ситуацію потрібно міняти, тим більше, що в Європі цей процес вже давно розпочався. До них і Росія підтягується. Саме податок на багатих може врегулювати такий стан справ», - упевнений економіст.

Пряма мова
Сергій Арбузов, голова Національного Банку України:
- Однозначно, люди матимуть право вибору. Ті, хто захоче зняти гроші готівкою, зможуть це зробити. Ніхто не збирається позбавляти вкладників можливості забрати компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР. Крім того, виплати, які відбудуться, самі по собі не вплинуть на курс гривні, тому що, перш за все, потрібно дивитися на платіжний баланс. А з надлишковою ліквідністю ми знаємо, як працювати.
Визначено такий порядок отримання інформації про місце і час актуалізації даних для вкладників, яким на 01.01.2012 р. виповнилось: 
80 років і більше - з 02.04.2012р. до 20.04.2012р.
70 - 79 років - з 21.04.2012р. до 20.05.2012р.
60 - 69 років – з 21.05.2012р. до 20.06.2012р.
50 – 59 років - з 21.06.2012р. до 20.07.2012р.
до 50 років - з 21.07.2012р.
Для актуалізації своїх даних вкладнику потрібно виконати ОДНУ З ТАКИХ ДІЙ: 
– заповнити спеціальну форму в розділі "Інформація для вкладників Сбербанку колишнього СРСР” на сайті Ощадбанку (http://www.oschadnybank.com); 
– зателефонувати за вказаним номером на "гарячу телефонну лінію”, створену спеціально для інформування вкладників Сбербанку колишнього СРСР,  і дочекатися з’єднання з оператором:   +38 044 364 21 21 
Після проходження актуалізації на сайті Ощадбанку, вкладник звертається до установи Ощадбанку у вже визначений йому час, маючи при собі такі документи: 
1. Паспорт громадянина України та ксерокопії сторінок паспорта, які містять прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, серію та номер паспорта, дату видачі та найменування органу, що його видав, відмітку про місце реєстрації, відмітку про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера (за наявності).
2. Довідка про присвоєння ідентифікаційного номера та її ксерокопію (не надається в разі наявності в паспорті відмітки про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера).
3. Ощадні книжки за компенсаційним(и) рахунком(ками). 
Отже, компенсаційні виплати планується розпочати в червні цього року. Після проведення актуалізації в установі Ощадбанку вкладнику буде повідомлено про місце та час отримання компенсаційних коштів.
Просмотров: 1200 | Добавил: Main_admin | Теги: Выплаты сбербанка
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Топ новостей
Часы
Календарь
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода в Приморске
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Калькулятор
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Переводчик

Переводчик онлайн

Карта
1 Map
Тв-программа